Eurojackpot – Zooo Veel Money Man

Achtergrond:
Eurojackpot is een van de zeven merken van Nederlandse Loterij, maar nog niet zo bekend bij het grote publiek als Staatsloterij, Toto of Krasloten.

Opdracht:
Eurojackpot heeft met 90 miljoen de hoogste jackpot van Nederland, spelers zijn gevoelig voor het ‘extreme’ aspect. Ontwikkel een cross-mediale en impactvolle campagne waarbij de merkwaardes extreem en fantasie worden geladen.

Inzicht:
Voor de meeste mensen is het onmogelijk te bevatten wat er allemaal mogelijk is met de extreme jackpot van 90 miljoen.

Big Idea:
We bedachten de ZoooVeelMoneyMan. Hij is dé expert in geld uitgeven en leert mensen hoe ze fantasierijker kunnen dromen en deze extreme bedragen kunnen spenderen. Iemand die zijn geld verspild aan drie rode Ferrari’s of twee villa’s met zwembad is in zijn ogen twaalf in een dozijn en compleet fantasieloos. Hij vind dat dit soort mensen deze rijkdom niet verdienen. Zijn motto is: “Laat je fantasie de vrije loop, dan is alles te koop.

Campagne:
De ZoooVeelMoneyMan neemt je mee in een semi-realistische, fantasierijke wereld waarin alles te koop is. Met prikkelende en entertainende content vol creatieve rijkdom en humor trokken we de aandacht.

In de TVC wordt hij gevolgd op zijn tour en wordt er kennisgemaakt met zijn persoonlijkheid en levensmotto. Via digitale media wordt er verdieping aangebracht door een veelvoud van zijn fantasieën te laten zien. Op straat en op de winkelvloer zien we hem in verschillende poses terug als abri, stoepbord, baliestaander en wobbler.

TVC 45″:

Online video:

Out Of Home:

Winkelvloer: