Henkel – Ask Team Clean

Opdracht:
Ontwikkel een social media campagne om jongeren zo vroeg mogelijk in aanraking te brengen met schoonmaken.

Inzicht:
Sinds de pandemie is de zoekvraag over schoonmaak-gerelateerde content veranderd. Elke dag zijn er duizenden mensen op zoek naar antwoorden over hoe ze hun huishouden makkelijk en goed kunnen onderhouden.

Strategie:
Turning daily domestic duties into ultra satisfying content

Big Idea:
Maak kennis met Ask Team Clean. Vriendelijk, benaderbaar en hardwerkend. Ze hebben oplossingen voor al je schoonmaak vragen. Ze zijn de ultieme experts op het gebied van wassen, schoonmaken en opruimen.

Platform:
Het platform biedt Henkel de mogelijkheid om klanten aan zich te binden overal in de wereld. Van video content die je vertelt hoe je die wijnvlek uit je witte kleed krijgt, tot een handige tool die je helpt om je waslabels te ontcijferen.

Instagram:
Instagram is de plek waar ze inspiratie en motivatie kunnen opdoen om van hun huis een schoon en gelukkig huis te maken.TikTok:
TikTok-gebruikers willen dat het echt, authentiek en vermakelijk is. We spelen in op actuele schoonmaak vragen van gebruikers. Daarbij zijn verschillende trends als #cleantok, #satisfyingcleans, #cleaninghacks en #snaptoclean vaste formats geworden op het kanaal.