Laphroaig – Taste Trailblazers

Achtergrond:
Laphroaig heeft de afgelopen jaren weinig tot geen marketing investeringen gemaakt. In 2022 is Laphroaig een prioriteit geworden in de Nederlandse portefeuille, waardoor ze in het merk kunnen investeren.

Opdracht:
Ontwikkel een awareness campagne om Laphroaig opnieuw op de kaart te zetten.

Inzicht:
Het aanbod van single malt whisky’s kan voor beginnende whisky drinkers overweldigend zijn: er zijn zoveel categorieën, regio’s en namen, allemaal met verschillende smaakprofielen.

Strategie:
We verbinden consumenten aan Laphroaig door het unieke verhaal te vertellen over de ambacht, passie en doorzettingsvermogen die komt kijken bij het produceren van Laphroaig. 

Campagne:
We gingen op zoek naar een culinaire pionier; zij die grenzen verleggen op het gebied van smaak. Een unieke samenwerking tussen Laphroaig en The Unbound Hotel Amsterdam. Deze unieke plek staat bekend om zijn outdoor experience in Amsterdam. Tel daarbij op een hoogwaardige keuken onder leiding van chef Nicolas Derrstroff, een pionier in het bereiden van groente en fruit op een experimentele wijze. Gasten zijn onderdeel van het concept. Ze zien, proeven en verzamelen ingrediënten uit de eigen moestuin.

laphroaig-unbound-110
https___www.culy.nl_wp-content_uploads_2022_11_laphroaig-unbound-169
https___www.culy.nl_wp-content_uploads_2022_10_laphroaig-unbound-290
laphroaig-unbound-8
laphroaig-unbound-253
https___www.culy.nl_wp-content_uploads_2022_10_laphroaig-unbound-312
previous arrow
next arrow

 

De smaken van Laphroaig komen terug in een unieke whisky en foodpairing. In onderstaande film vertelt Nicolas hoe de drie karakteristieke eigenschappen van Laphroaig – turf, vuur en zout terugkomen in het speciaal samengestelde menu.